Medische Pedicure

Als medisch pedicure ben ik breed opgeleid en ben ik gespecialiseerd in het behandelen van alle risicovoeten. Deze kunnen zijn ontstaan door reuma, diabetes, kanker, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. 

Door mijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie, -reparatie en drukverdelingstechnieken kan ik uw complexere voet- en nagelproblematiek goed behandelen. 

Door mijn behandelingen probeer ik uw klachten te verminderen en risco’s te beperken.

Diabetische voet

Diabetes is oorzaak nummer 1 van complicaties bij risicovoeten!

Wist u dat bijna 1 miljoen Nederlanders diabetespatiënt is? En dat ongeveer 25% hiervan complicaties heeft die kunnen leiden tot wondjes.

Jammer genoeg herken je een diabetische voet moeilijk zelf. Het is van enorm groot belang om regelmatig uw voeten te laten controleren. Mensen met diabetes hebben een verhoogde kans op niet of slecht genezende wondjes aan de voeten. Als de zenuwen niet meer goed werken voelt u niet goed wanneer er een wondje ontstaat. Bijvoorbeeld een steentje of een irriterende naad van de sok of schoen. Wondjes moeten goed behandeld worden.

footsteps, go, reprint

Heeft u risicovoeten?

Dan is een regelmatige behandeling belangrijk. Als medisch pedicure werk ik samen met uw huisarts, verpleegkundige, podotherapeut, fysiotherapeut en orthopedisch schoenmaker.